Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007

Ταξίδι στο μέλλον


Πριν λίγες μέρες είδα την ταινία ''The Prestige''. Μου άρεσε. Διαδραματίζεται γύρω στο 1900 μ.Χ. στο Λονδίνο της εποχής εκείνης. Ηθοποιοί σε ντελικάτες ενδυμασίες, μυστηριακή ατμόσφαιρα, όπως άλλωστε κάθε τι παλιό, γυναικεία ομορφιά αλλιώτικη από τη σημερινή, κρυμμένη κάτω από πολύ... ύφασμα αντίθετα από τη σημερινή γυναικεία ''αποκάλυψη''. Ανέκαθεν με συνέπαιρναν οι ταινίες εποχής. Είναι αυτό που σε ρωτάνε καμιά φορά ''αν ταξίδευες στο παρελθόν, σε ποιά εποχή θα πήγαινες;''. Εγώ θα ταξίδευα στο μεσαίωνα, άντε και μέχρι τα 1900 μ.Χ. Θα ήθελα να ζήσω την ατμόσφαιρα που γεύομαι κάθε φορά που βλέπω μια από αυτές τις καλοβαλμένες ταινίες εποχής του Χόλιγουντ. Ωστόσο, το ταξίδι στο παρελθόν παραμένει ακόμα και για τους τρελούς επιστήμονες ένα άπιαστο όνειρο σε αντίθεση με το ταξίδι στο μέλλον το οποίο είναι εφικτό...

Το Φεβρουάριο του 1923 αποφασίστηκε η μετακίνηση του ημερολογίου από τις 16 Φεβρουαρίου στην 1η Μαρτίου για την προσαρμογή του Ιουλιανού ημερολογίου στο Γρηγοριανό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφούν (ή να χαθούν) 13 ολόκληρες ημέρες! Κατά το διάστημα αυτό η ιστορία της χώρας μας είναι κενή! Δεν καταγράφεται καμία γέννηση, κανένας θάνατος, κανένα ιστορικό γεγονός ή κοινωνική δραστηριότητα... το απόλυτο κενό ή το απόλυτο... ταξίδι στο μέλλον!

Ποτέ δε μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μέλλον χωρίς τη χρήση των νόμων της φυσικής. Τελικά όμως γίνεται! Είναι θέμα βούλησης! Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι τι θα γίνει στην περίπτωση που την 26η Αυγούστου του 2007 αποφασίσουμε να ταξιδέψουμε στο μέλλον και να μεταπηδήσουμε 13 μέρες αργότερα, στις 8 Σεπτεμβρίου. Δε μπορώ παρά να γελάσω κρυφά... Θα έχω γλιτώσει τις εξετάσεις σε 4 μαθήματα... θα είμαι πλέον πτυχιούχος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το οφείλω να ομολογήσω οτι γέλασα και οχι κρυφά!!! Μακάρι να εξελιχθεί η επιστήμη τόσο πολύ (και μαζί μ'αυτό ας κάνουν κάτι και για την τηλεμεταφορά)...αλλά μάλλον άπιαστο όνειρο μου φαίνεται! Πάντως αν θες συνταξιδευτή στο μέλλον έχεις σίγουρα εμένα και καποιους άλλους που θα ήθελαν αυτό το πολυπόθητο πτυχίο!!!

Αντε καλό μας πτυχίο...
Spirto_L

Ανώνυμος είπε...

Φανταστικο! Ποτε δεν το ειχα σκεφτει ετσι! Με αυτη τη λογικη μπορουμε να γλιτωσουμε απο πολλες οχι και τοσο επιθυμητες καταστασεις. Ωστοσο, τι γινεται στην περιπτωση που κατ' αναγκη συμπεριλαβουμε και ευχαριστες στιγμες σε αυτο το ''κοψιμο χρονου'' ή ταξιδι στο μελλον οπως το λες; Τι γινεται αν υπερπηδησω την ημερομηνια γαμου μου ή την ημερομηνια αποπληρωμης του δανειου οπως ειπες και στο προηγουμενο post; Τοτε θα ειμαι αιωνιος εργενης και αιωνιος χρεωμενος! Θα με βαλουν στη μαυρη λιστα του Τειρεσια! ΧΑΧΑ. Λιγο ρισκο το ταξιδι στο μελλον...

Ανώνυμος είπε...

Στο προηγουμενο σχολιο ξεχασα την υπογραφη. BMX23

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, αν θα μπορουσα να διαλεξω καποια περιοδο στην οποια θα ηθελα να ζησω, αυτη θα ηταν καποια περιοδος της αρχαιοτητας, στην προ Χριστου εποχη δηλαδη. Θα με ενδιεφερε πολυ να ταξιδεξω στην αρχαια Αθηνα της χρυσης εποχης του Περικλη και να ζησω απο κοντα ολο το μεγαλειο που περιγραφουν τα βιβλια της ιστοριας και να διαπιστωσω ιδιοις ομασι αν οντως προκειται για κατι τοσο ξεχωριστο και μεγαλοπρεπες. Κατα προτιμηση, θα ηθελα να ειμαι γενους αρσενικου ετσι ωστε να εχω περισσοτερες πιθανοτητες να γνωρισω απο κοντα τους σοφους ανδρες εκεινης της αλλιωτικης Αθηνας.

Οσον αφορα το ταξιδι στο μελλον είναι επιστημονικα εφικτο ακομα και χωρις την αλλαγη του ημερολογιου. Αποτι θυμαμαι απο τη Φυσικη, αν φυγεις απο τη γη και πεταξεις γρηγορα στο διαστημα, οταν επιστρεψεις στη γη θα εισαι νεοτερος απο οτι αν εμενες εδω οποτε ουσιαστικα ταξιδεψες στο μελλον!

Σε καθε περιπτωση, καλη επιτυχια με τις εξετασεις σου! Σου ευχομαι καλη αποφοιτηση ακομα και χωρις ταξιδι στο μελλον! :)

Jana

maryk-m5040047 είπε...

Καταπληκτικό! Μεγαλοφυές!
Θέλω μία μηχανή του χρόνου, που να με πάει στις 8 Σεπτέμβρη ναι ναι! Αλλά..είναι και τα ευχάριστα, που δεν θέλω να χάσω.
Καλύτερα να μείνω εδώ. Στο παρόν, άντε βαριά βαριά στο παρελθόν, εκεί γύρω στα 1800, Αγγλία, Γαλλία τι σημασία έχει...
Σαν απλός περιηγητής έτσι..όχι να συμμετέχω στα γεγονότα...απαπα...αφήνω τα extreme sports για άλλους και προπονούμαι μόνο σε ένα..την απόκτηση πτυχίου! Αναρωτιέμαι γιατί δεν το έχουν κάνει ακόμα Ολυμπιακό άθλημα...

tsilijohn είπε...

Προς Spirto L_:

Κάθε πρόθυμος συνταξιδευτής είναι καλοδεχούμενος!

Προς ΒΜΧ23 και maryk-m:

Κάθε απόφαση μας περιλαμβάνει κάποιο ρίσκο. Έτσι κι αυτή εδώ. Σίγουρα ένα ταξίδι στο μέλλον συνεπάγεται και κάποιες θυσίες. Σκεφτείτε το πριν απογασίσετε :)

Προς Jana:

Ευχαριστώ για τις ευχές! Άντε να δούμε... μια ανάσα από το στόχο...

carpe diem είπε...

m5030048

Αίγιο, Ακράτα και λοιπή Παράκτια Γραμμή της Πελοποννήσου! Creative άνθρωποι από ότι φαίνεται! Επιτέλους κάτι ευφάνταστο, ένας προβληματισμός βρε αδερφέ!
Ας εκτιμηθεί επιτέλους η ψυχολογική κατάσταση των επι πτυχίο φοιτητών κύριοι κύριοι καθηγητές!
Καλή επιτυχία σε όλους και κυρίως σε εσάς που πρέπει να φύγετε άμεσα!

carpe diem είπε...

επίσης, τρομερά τα video της ομαδας σου! τρομερή όρεξη για κινηματογραφισμό!

Unknown είπε...

Φίλε Γιώργο εγω δεν έχω να κάνω κάποιο ηλεκτρονικό σχόλιο πάνω στους προβληματισμούς σου, μιας και μου δίνεται η δυνατοτητα να τους σχολιάζω μαζί σου σε επίπεδο μπύρας ή Βαρβακείου.
Θέλω απλά να σε συγχαρώ για το blog σου και για τα τόσα χρόνια προσφοράς σου στην taxamou productions είτε ως απλος ερασιτεχνης ηθοποιος (όπως σωστά έγραψες), είτε ως παραγωγός.
Πολλά μπράβο και καλό πτυχίο.
Είθε οι κύριοι καθηγητές σου να εκτιμήσουν το έργο ως blogger αλλα και ως ιδρυτικό μέλος της taxamou.

ΧΑΙΡΕ

ΤΡΟΥΛΗΣ

Unknown είπε...

Φίλε Γιώργο εγώ είμαι πάλι θα ήθελα να σου πώ πως δεν είμαι η Λία Πλά μπήκα με τον κωδικό της γιατι εγω δεν εχω στο google.
xa

ΤΡΟΥΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το αργοπορημένο μου (όπως και να ‘χει) σχόλιο.
Το έτος ορίζεται ως ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δυο διαδοχικές επανόδους του Ήλιου στο εαρινό ισημερινό σημείο και διαρκεί 365,2422 μέσες ηλιακές μέρες.
Το Ιουλιανό ημερολόγιο ή παλαιό έχει διάρκεια 365 ημέρες και κάθε 4 χρόνια 366, δηλαδή η διάρκεια του έτους θεωρείται 365,25 ημέρες με σφάλμα ανά έτος 0,0078 ημέρες.
Αντίθετα στο Γρηγοριανό ημερολόγιο τα έτη που είναι πολ/σια του 100 είναι δίσεκτα (366 ημέρες) όταν διαιρούνται με το 400, έτσι η διάρκεια του έτους θεωρείται 365,2425 ημέρες με σφάλμα 3 ημέρες ανά 10000 έτη.
Έτσι οι 13 μέρες που χάθηκαν, με βάση το ότι το Ιουλιανό ημερολόγιο «λειτουργεί» απ’ το 45μ.Χ. και το Γρηγοριανό απ’ το 1923 μ.Χ. (14,5 μέρες +), είχαν στην πραγματικότητα περάσει +1,5 ακόμα μέρα που «ζήσαμε» χωρίς να την χορτάσουμε.
Δυστυχώς με αυτούς τους υπολογισμούς αυτό το ταξίδι ματαιώνεται επ’ αόριστων και ευτυχώς γιατί τα καλύτερα έρχονται και μάλιστα 1,5 μέρα νωρίτερα. Και αν δεν κατάλαβες ακόμα ποιος σου τα γράφει όλα αυτά, δεν πειράζει το θέμα είναι να γίνεται καλό γλέντι...

tsilijohn είπε...

Δεν το συζητώ ότι με έχεις αφήσει άφωνο με αυτό το comment! Το ήξερα ότι είσαι γνωστικό παιδί ''Πέτρο'' αλλά όχι κι έτσι! Ακόμα υπολογίζω εδώ πέρα! Δε θέλω να χάσω ούτε δευτερόλεπτο... ούτε στιγμή...:)